Vanilkové vianočné cukrovinky máčané v bielej čokoláde. Vydržia dlho, preto si koláčikyí môžete pripraviť aj z dvojnásobnej dávky
Potrebujeme:
250 g maslo
200 g práškový cukor
3 bal.vanilkový cukor
3 ks žĺtky
5 lyžíc mlieko
1 bal.vanilkový puding
380 g hladká múka
biela čokoláda na ozdobu
postup:
- Maslo vymiešame s cukrom do peny, postupne zašľaháme jeden žĺtok po druhom, mlieko a pudingový prášok zmiešaný s hladkou múkou.
- Cesto vložíme do strojčeka alebo do cukrárskeho vrecka s vhodnou špičkou a na papierom vyložený plech striekame rôzne tvary.
- Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 12 minút. Záleží však na veľkosti jednotlivých tvarov a ich hrúbke.
- Môžete tvoriť aj dve rovnaké kúsky, ktoré zlepíte marmeládou alebo plnkou podľa vlastnej chuti.
- Zlepené alebo jednotlivé kúsky namočíme do bielej čokolády a necháme stuhnúť.
Zdroj: chefkoch com