Jednoduchá, vynikajúca pochúťka, ktorú musíte podať svojím hosťom na veľkonočné sviatky. Niekto pripravuje klasický majonézový šalát s kyslou uhorkou a zemiakmi, niekto zemiaky zamení za diétnu salámu alebo niekto pridáva aj kuracie mäsko. Zaujímavá kombinácia je varené kuracie mäso, nakladaná uhorka, détna saláma, paradajky, vajíčka a majonéza. Ak by ste chceli diétnejšiu variantu, použite namiesto majonézy biely jogurt.
Potrebujeme:
300 g varené kuracie prsia
250 g diétna saláma
3-4 ks nakladané uhorky
2-3 ks paradajky
3 ks vajíčka
50 g tvrdý syr
majonéza
bylinky
soľ a korenie
Postup:
- Kuracie mäso očistíme a vložíme celé do vriacej vody. Keď máme uvarené mäso, necháme ho úplne vychladnúť a natrháme ho na malé kúsky.
- Do misky s mäsom pridáme na pásiky nakrájanú diétnu salámu, na drobno pokrájané uvarené vajíčko, nastrúhaný tvrdý syr, na hrubom strúhadle nastrúhanú nakladanú uhorku, na drobno nakrájanú paradajku a všetko to poriadne premiešame.
- Osolíme a okoreníme, pridáme majonézu (ak chcete diétnejšiu verziu, použite namiesto majonézy biely jogurt) a premiešame.
- Odložíme do chladničky najlepšie na 2 hodiny, aby bol poriadne vychladený. Vtedy sa všetky chute prepoja a šalát chutí fantasticky.
Zdroj: Vk