Kuracie pečienky v smotanovej omáčke s cibuľou, máte rýchlo pripravené a ich chuť Vás milo prekvapí.
Potrebujeme:
500 g kuracia pečeň
1 ks cibuľa
400 g tavený syr
podľa chuti soľ a korenie
1/2 šálky vriaca voda
1/2 šálky smotana na šľahanie
Postup:
- Cibuľu nakrájame na polmesiačiky a osmažíme na rozpálenej panvici s olejom dozlatista.
- Kuraciu pečeň očistíme, umyjeme, osušíme.
- Nakrájame na kúsky a opečieme na rozpálenej panvici. Restujeme krátko cca 5 minút, záleží na veľkosti nakrájaných kúskov. Čím menšie kúsky, tým rýchlejšie sa pečeň osmaží.
- Keď je pečeň orestovaná, pridáme tavený syr, vodu, smotanu a premiešame. Zredukujeme a na záver osolíme a okoreníme.
- V druhej panvici osmažíme na rozpálenom oleji, na kolieska nakrájanú cibuľu, ktorú sme vopred obalili v hladkej múke.
- Podávame s klasickou zemiakovou kašou, posypeme nadrobno nakrájanou pažítkou. Dobrú chuť.
Zdroj: vk.com