Príprava je veľmi rýchla a jednoduchá. Keď ho vyskúšate, určite si ho obľúbite. Pre rodinu postačí polovica dávky ak čakáte hostí viac použite celú dávku.
Potrebujeme:
600 g Kr. cukor
20 lyžíc voda
250 g maslo
600 g BEBE tmavej sušienky
600 g mleté vlašské orechy
100 g tmavá čokoláda
2 lyžice kakao
Poleva:
1 lyžica kakao
50 g čokoláda na varenie
1 lyžica slnečnicový olej
Postup:
- Vodu si dáme do hrnca, pridáme Kr. cukor a zohrejeme. Keď sa cukor rozpustí, odstránime z tepla a pridáme maslo, nadrvené sušienky a mleté vlašské orechy. Dôkladne premiešame a polovicu hmoty si oddelíme.
- Do oddelenej hmoty si pridáme rozpustenú čokoládu a kakao. Dôkladne vypracujeme.
- Pripravíme si plech s veľkosťou 33×34 cm. Na dno vyššieho plechu si umiestnime potravinársku fóliu (tak sa nám bude koláč ľahšie vyberať z plechu von) a začneme vrstviť.
- Na dno umiestnime 1/2 čokoládovej hmoty a pekne uhladíme. Postupne navrstvíme bledú sušienkovou hmotu, znovu čokoládovú a na vrch bledú hmotu. Pekne uhladíme a hlavne stlačíme, aby sme mali rezy úhľadné.
- Vrch polejeme rozpustenou čokoládou, do ktorej sme pridali kakao a 1 lyžicu slnečnicového oleja. Necháme stuhnúť v chladničke minimálne 3 hodiny a podávame. Dobrú chuť!
Zdroj: nosalty.hu