Fantastický kokosový cheesecake s čokoládovou penou na vrchu. Osviežujúci vďaka citrónovej šťave, ktorá sa pridáva do kokosovej plnky.
Potrebujeme:
250 g okrúhle piškóty alebo sušienky
120 g maslo
2 lyžice kr. cukor
500 g tvaroh
400 g biely grécky jogurt
3/4 pohára kokos
3/4 pohára práškový cukor
4 ks vajcia
1 bal.vanilkový puding
1 ks citrón – šťava
Čokoládová pena:
200 g horká čokoláda
2 lyžice kakao
3 lyžice práškový cukor
500 ml smotana na šľahanie
2 lyžičky želatína
Postup:
- Sušienky alebo piškóty pomocou mixéra rozmixujeme na prášok, pridáme rozpustené maslo a cukor. Premiešame a navrstvíme na dno okrúhlej formy na pečenie. Odložíme do chladničky a pripravíme si kokosovú a čokoládovú vrstvu.
- Tvaroh vymiešame s jogurtom a cukrom, pridáme jedno vajíčko po druhom a za každým dôkladne vyšľaháme. Pridáme pudingový prášok, kokos, šťavu z jedného citróna a navrstvíme na cesto. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 165 stupňov cca 60-70 minút (ak sa stred trochu trasie, nevadí – stuhne). Vyberieme a necháme vychladnúť.
- Tmavú čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme cukor a kakao. Vymiešame do hladka a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Smotanu vyšľaháme do tuhej šľahačky a pridáme napučanú želatínu (pripravíme podľa návodu na obale). Keď čokoláda vychladla vareškou ju primiešame k šľahačke a navrstvíme na kokosovú hmotu. Odložíme do chladničky stuhnúť.
Zdroj: mimankitchen