Tento zákusok je orechová bomba s jemným žĺtkovým krémom. Kto miluje orechy isto si pochutí.
Potrebujeme:
cesto:
8 ks bielka
150 g Kr. cukor
100 g mleté lieskové orechy
100 g mleté vlašské orechy
2 bal.vanilkový cukor
1 ks citrón – šťava + kôra
krém:
8 ks žĺtka
4 lyžice práškový cukor
4 bal.vanilkový cukor
200 g biela čokoláda
150 g smotana na šľahanie
100 g maslo
Na vrch:
200 ml smotana na šľahanie
100 g mletej lieskové orechy
100 g mleté vlašské orechy
čokoládové sušienky na ozdobu
Postup:
- Bielka si vyšľaháme s citr. šťavou, Kr. a vanilkovým cukrom do peny. Postupne pridáme mleté lieskové a vlašské orechy a všetko spolu dôkladne premiešame. Takto pripravené cesto si navrstvíme na papierom vyložený plech. Pečieme pri teplote 180 stupňov pekne do zlata.
- Žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme nad parou do peny. Pridáme na kúsky nalámanú bielou čokoládou a miešaním ju rozpustíme. Hustú hmotu odstavíme a necháme vychladnúť. Do mierne vychladnutého krému vmiešame maslo a vyšľahanú smotanu.
- Upečené cesto si rozdelíme na 2 časti. Jednu časť cesta potrieme polovicou krému, položíme druhý plát cesta a znova potrieme krém. Môžeme naskladať rôzne ovocie a posypeme mletými vlašskými a lieskovými orechmi. Vrch ozdobíme vyšľahanou smotanou a poukladáme čokoládové sušienky. Dobrú chuť!
Zdroj: tortekolaci.com