Potrebujeme:
Cesto:
5 vajec
150 g trstinového cukru
35 g holandského kakaa
10 g hladkej múky
štipka soli
trochu masla na vymazanie alebo papier na pečenie
Krém:
200 ml smotany
140 g horkej čokolády
3 lyžice ovocného džemu
Poleva:
60 g horkej čokolády
trochu oleja
Postup:
- Na náplň ohrejte smotanu (nesmie variť) a zalejte ju nasekanú čokoládu. Nechajte chvíľku odstáť a potom rozmiešajte dohladka. Vložte do chladničky aspoň na tri hodiny.
- Predhrejte rúru na 220 ° C. Plech s vyššími okrajmi vyložte papierom na pečenie.
- Na cesto zmiešame kakao, soľ, múku a dajte bokom.
- Oddeľte žĺtky a bielky. Žĺtky rozšľahajte s 2/3 cukru do peny. Bielky rozšľaháme so zostávajúcim cukrom do tuhého snehu.
- Tretinu múčnej zmesi zmiešajte so žĺtkami a pridajte tretinu bielkového snehu. Rovnakým spôsobom postupne všetko zmiešajte v hladké cesto.
- Cesto nalejte do pripraveného plechu a pečte v predhriatej rúre približne 5 až 7 minút.
- Ihneď opatrne zlúpnite papier na pečenie z cesta a zabaľte korpus do čistej utierky do rolky. Takto nechajte vychladnúť.
- Vychladenú čokoládu vyšľahajte pomocou šľahača do nadýchaného krému. Korpus rozviňte a potrite marmeládou a potom pripraveným krémom. Opäť zrolujte.
- Na polevu rozpustíme čokoládu s trochou oleja, premiešajte a polejte ňou hotovú roládu. Vložte do chladničky a nechajte stuhnúť.