Budeme potrebovať:
Sušienka: 250 g čokoládové alebo kakaové sušienky, 150 g maslo. Krém: 300 ml smotana na šľahanie, 250 g syr Philadelphia alebo mascarpone, 125 g kokosový jogurt, 100 g práškový cukor, 8 plátkov želatína, 2 lyžice mlieko. Na vrch: nutella (ak nechcete nutellu, môžete použiť aj čokoládovú polevu), kokos na posypanie.
Postup:
Sušienky rozmixujeme na prášok, pridáme rozpustené maslo a poriadne premiešame. Pripravíme si formu o priemere 22 cm. Dno vyložíme papierom na pečenie, na ktorý dáme sušienkový základ, poriadne uhladíme a dáme do chladničky. Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku. V druhej miske vyšľaháme syr Philadephia alebo mascarpone s cukrom, pridáme kokosový jogurt (môžete použiť aj biely alebo vanilkový a pridať 4 lyžice kokosu). Plátky želatíny namočíme do mlieka a necháme napučať. Napučanú želatínu ohrejeme, kým sa nerozpustí a pridáme ju do jogurtovej hmoty. Nakoniec pridáme vyšľahanú šľahačku, ktorú jemne vmiešame vareškou. Navrstvíme na sušienkový základ, uhladíme a odložíme do chladničky na 3 hodiny. Nutellu v menšom hrnci ohrejeme a nalejeme ju na kokosovú hmotu. Uhladíme a ozdobíme kokosom a ovocím. Ak nechcete použiť nutellu, môžete vrch poliať čokoládovou polevou.
Zdroj: Giallozafferano