Kapustné placky je recept starých mám, na ktorý sme trochu pozabudli. Teraz vám ponúkame túto pochúťku. Vyskúšajte túto chutnú delikatesu.
Potrebujeme:
100 g bielej kapusty
1 lyžica kukurice
1 ks vajce
1 lyžica kyslá smotana
2 lyžice hladká múka
soľ, korenie
rastlinný olej
omáčka:
2 lyžice kyslá smotana
1 lyžička červená mletá paprika
jarná cibuľka
Postup:
- Do misky nastrúhame bielu kapustu, pridáme kukuricu, vajíčko, kyslú smotanu a hladkú múku. Dôkladne premiešame, osolíme a okoreníme podľa chuti.
- Na panvici rozohrejeme rastlinný olej a navrstvíme placku. Pečieme z každej strany do zlata. Keď placku pretočíme na druhú stranu, panvicu zakryjeme pokrievkou.
- Vysmažené ukladáme na papierový obrúsok, aby sme sa zbavili prebytočného oleja a podávame s omáčkou.
- Omáčka:
Kyslú smotanu vymiešame s mletou červenou paprikou a nasekanou jarnou cibuľkou.
Zdroj: Vk