Vyskúšajte si pripraviť tento nepečený cheesecake s lahodnou čerešňovou chuťou.
Potrebujeme:
Korpus:
200 g sušienky
125 g masla
2 lyžice čerešňovej šťavy.
Náplň:
350 g mäkký tvaroh alebo mascarpone
500 ml smotana na šľahanie
15 g želatína
10 lyžíc studená voda
2-3 lyžice citrónová šťava
1 ks citrón (kôra)
200 g práškový cukor
Vrch:
500 g čerešňový kompót
5-6 lyžíc kr. cukor
15 g želatína
10 lyžíc studená voda.
Postup:
1. V miske si rozdrvíme sušienky a polejeme ich roztopeným maslom. Dôkladne premiešame a pridáme ešte čerešňovú šťavu. Takto pripravené cesto si navrstvíme do okrúhlej formy a odložíme do chladničky.
2. Pripravíme si krém. Tvaroh alebo mascarpone si zmiešame s cukrom. V druhej miske si vyšľaháme šľahačku a zmiešame s tvarohom. Želatínu si rozrobíme vo vode a primiešame k šľahačkové hmote. Pridáme citrónovú šťavu, kôru a dôkladne premiešame. Navrstvíme na sušienkový základ a dáme do chladničky.
3. Pripravíme si čerešňovú vrstvu. Kompót s cukrom dáme ohriať v hrnci na oheň a pripravíme si želatínu (rozrobíme ju vo vode a pridáme ju ku kompótu). Dôkladne premiešame a navrstvíme na vychladený šľahačkový krém. Dáme do chladničky stuhnúť a podávame. Dobrú chuť.
Zdroj: tortekolaci.com