Potrebujeme:
1 hlava karfiolu (bude vám stačiť malá)
2/3 šálky strúhanky
1/3 šálky nastrúhaného syra
1/2 lyžičky cesnakového korenia
1 lyžička sladkej papriky,
2 vajcia
Soľ na dochutenie
Rastilnný olej
Postup:
1) Hlavu karfiolu si jednoducho rozdelíme na kúsky a následne ich dáme do osolenej vriacej vody. Varíme po dobu 4-5 minút.
2) Teraz si vezmeme malú misu v ktorej si zmiešame strúhanku, syr, korenie a soľ podľa chuti. V druhej mise si pripravíme vajcia.
3) Karfiol obalíme najskôr vo vajíčku a následne v strúhanke. Hotový karfiol poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
4) Pečieme v rúre po dobu 15 minút na 200 stupňov dozlatista.
5) Chutný karfiol je hotový! Dobrú chuť!
Zdroj: Vk