Vyskúšajte si pripraviť vynikajúci karfiol, ktorý pripravíte bez smaženia a napriek tomu bude mať chrumkavú kôrku. Stačí k tomu pripravené cestíčko a kúsok masla.
Potrebujeme:
karfiol
vajíčka
soľ, korenie
mlieko
hladká múka
maslo
kyslá smotana (dressing)
cesnak (dressing)
kôpor alebo pažítka (dressing)
postup:
- Karfiol stačí zaliať vriacou vodou a nechať chvíľu v nej postáť.
- Pripravíme si cestíčko – vajíčka, trochu soli, korenia a trochu mlieka vymiešame, postupne pridávame hladkú múku a metličkou vymiešame husté cestíčko, ktoré sa podobá cestu na lievance.
- Ružičky karfiolu obalíme v cestíčku a ukladáme ich na panvicu, kde sme nechali rozpustiť kúsok masla. Smažíme zo všetkých strán dozlatista. Ten kto nechce ani restovať na kúsku masla, môže karfiol dať na plech vyložený papierom na pečenie a grilovať v rúre.
- Z kyslej smotany, prelisovaného cesnaku a nasekanej pažítky alebo kôpru pripravíme dressing a môžeme podávať.
Zdroj: Vk