Vynikajúci trvanlivý makovník, ktorý si hneď zamilujete

makovnik

Potrebujeme: 

250g hladkej múky
250g v šupke uvarených zemiakov
250g Hery
200g pr.cukru
1 vajce
1KL prášku do pečiva

Plnka:

600g maku
80g práškového cukru
6 lyžíc oleja

Postup:

Zemiaky ošúpeme, vychladnuté postruhame. Prídame múku, cukor, zmäknutý tuk, rožlahané vajce a prášok do pečiva. Vypracujeme vláčne cesto.

Postup prípravy plnky:

Mak pomelieme a pridáme práškový cukor. Kôru z citróna dôkladne umyjeme, osušíme, najemno postruháme a vmiešame ju do maku. Napokon pridáme olej a dobre premiešame.

Cesto rozdelíme na tri časti, rozvaľkáme ho, natrieme plnkou a zvinieme. Záviny uložíme na plech, potrieme ich žĺtkom, popicháme vidličkou a upečieme.

You Might Also Like