Vyprážané kuracie rezne v cesnakovom obale sú vynikajúce, krehké a chutné. Ich príprava je rýchla a jednoduchá. Môžete ich podávať na večeru!
Potrebujeme:
1 kg kuracích rezňov
3 vajcia
4 lyžice fermentovanej smotany
7 lyžíc múky
3 strúčiky cesnaku
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
olej na vyprážanie
Postup:
1.Pripravte zmes: rozklepnite vajcia do vhodnej misy. Pridajte kyslú smotanu, múku, cesnak prelisovaný lisom na cesnak, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti. Zmiešajte dohladka. Zmes by mala byť dostatočne hustá, aby z rezňov rýchlo nestekala.

2.Opláchnite kuracie rezne a vložte ich do sitka, aby z nich odtiekla všetka voda.
3.Vložte ich do misy a trochu ich osoľte.
4. Potom každý rezeň namočte do pripravenej zmesi a položte na panvicu s rozpáleným olejom.

5.Osmažte z jednej strany dozlatista. Potom ich otočte na druhú stranu, prikryte pokrievkou a smažte ďalšie 3 minúty.
Dobrú chuť.
Zdroj: retete-usoare.eu