Budeme potrebovať: 1 ks vajíčko, 200 ml biely jogurt, 400 g hladká múka, 1 ks staršie pečivo, trochu mlieka, 1 lyžička soľ, 130 g tvrdý syr (eidam, gouda, ..), 130 g balkánsky syr, 130 g šunka, 1 lyžica oregano, 3 lyžice kečup, olej na vyprážanie.
Postup: Syry nastrúhame na hrubom strúhadle a šunku nakrájame na drobno. Múku, vajcia, starší rohlík namočený v mlieku, jogurt, soľ, oregano a kečup spracujeme, pridáme nastrúhané syry a nakrájanú šunku a znova spracujeme na hladké cesto. Cesto rozvaľkáme do obdĺžnika a nakrájame na štvorce, ktoré ukladáme do rozpáleného oleja a smažíme z oboch strán do zlatista. Vysmažené ukladáme na papierový obrúsok, aby sme sa zbavili prebytočného oleja. Chutné sú horúce, ale aj studené. Dobrú chuť!
AZdroj: Coolinarika