Opäť jeden zo série skvelých nepečených dezertov, ktorého príprava zaberie len pár minút.
Potrebujeme:
Plech s rozmerom 20 x 30 cm
40 sušienok
500 g tvarohu
375 ml kyslej smotany
80 g pudingového prášku za studena (Créme Olé)
80 ml mlieka
200 g práškového cukru
180 ml mlieka na namáčanie
Na polevu:
150 g čokolády
150 ml šľahačkovej smotany
100 g strúhanej bielej čokolády
Postup:
1.Sušienky vložíme na niekoľko sekúnd do mlieka.
2.Uložíme prvú sušienkovú vrstvu na dno plechu.
3.Tvaroh zmiešame s cukrom.

4.Smotanu si vyšľaháme s pudingovým práškom a mliekom.
5.Miešame, kým nevznikne homogénny krém.
6.Znížime rýchlosť otáčok, pridáme tvaroh a šľaháme, kým sa všetky zložky nespoja.

7.Polovicu krému rovnomerne natrieme navrch pripravenej sušienkovej vrstvy.
8.Sušienky opäť namáčame v mlieku a ukladáme navrch krému, kým ho celý nezakryjú.
9.Druhú polovicu krému rovnomerne rozotrieme a dokončíme poslednú sušienkovú vrstvu.
10.Z nalámanej čokolády a horúcej šľahačkovej smotany si metličkou vymiešame kompaktnú polevu.

11.Polevou dezert polejeme.
12.Uložíme do chladničky na niekoľko hodín, najlepšie na noc.
13.Ak nechcete robiť polevu nemusíte, dezert je vynikajúci aj bez nej.
Dobrú chuť.
Zdroj: facebook