Potrebujeme:
Korpus:
250 g celozrnných sušienok
120 g masla
Plnka:
300 g malín
2 balíčky vanilínového cukru
150 g práškového cukru
500 g jemného tvarohu
350 ml smotany na šľahanie
1 lyžica malinového lekváru
6 plátkov želatíny
60-80 ml malinovej šťavy
Na ozdobu:
300 g miešaného drobného ovocia
10 g želatíny
100 ml malinovej šťavy
Postup:
1.Sušienky najemno pomelieme a zmiešame s vychladnutým rozpusteným maslom. Tortovú formu s priemerom 22 cm vyložíme papierom na pečenie, dáme do nej sušienkovú masu a utlačíme ju na dno formy. Odložíme do chladu na 20 minút.
2.Maliny posypeme vanilínovým cukrom, premiešame a necháme 10 minút odstáť. Potom ich rozmixujeme a precedíme cez jemné sitko.
3.Jemný tvaroh vymiešame s práškovým cukrom, malinovým lekvárom a s malinovou masou. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha, vmiešame do tvarohu spolu so želatínou rozpustenou v malinovej šťave.
4.Na stuhnutý korpus natrieme plnku, povrch uhladíme a odložíme do chladu na 8 hodín. Po stuhnutí povrch torty ozdobíme miešaným drobným ovocím. Ovocie polejeme želatínou rozpustenou v malinovej šťave.
Zdroj:dobre jedlo