Základný recept na domácu zmrzlinu

02916203-6873c7c8339755-full

Budeme potrebovať:

2 šálky – kr. cukor
1 l – mlieko
100 g – maslo
1 lyžička – kukuričný škrob
5 ks – žĺtka

Postup:

1.

Maslo necháme rozpustiť na miernom ohni, pridáme mlieko a privedieme do varu. V druhej miske zmiešame cukor, škrob, žĺtka. Vymiešame hladkú hmotu, do ktorej pridáme trochu teplého mlieka.

2.

Potom rozmiešané mlieko pridáme k mlieku v hrnci a za stáleho miešania privedieme do varu. Keď hmota vrie, odstránime z ohňa a vložíme do studeného vodného kúpeľa. Hmotu neustále miešame, kým nevychladne.

3.

Vychladnutú hmotu navrstvíme do formičiek a odložíme do mrazničky stuhnúť.

* TIP: pridať môžeme rôzne rozmixované ovocie alebo čokoládu, nasekané orechy, mandle, vanilkový struk, …

Zdroj: vk.com

You Might Also Like