Potrebujeme:
3 stredné cukety
olivový olej
cheryy paradajka
petržlenová vňať čerstvá
čerstvá bazalka
3-4 strúčiky cesnaku
strúhanka
Parmigiano Reggiano alebo Grana Padano(syr)
Postup:
Nakrájame cuketu so všetkým aj s kôrou pozdĺžne. Ak máte mladé cukety použijeme ich. Nemajú ešte vaľké semená.
Nasekáme petržlen, bazalku a pridáme ďalšie korenie podľa vlastnej chuti.
prelisujeme cesnak a zmiešame s korením.
Pekáč v ktorom budeme piecť vystelieme papierom na pečenie. Pokvapkáme trochu s olivovým olejom.
Cuketu zoradíme vedľa seba. Nasypeme na cuketu korenia s cesnakom.
Paradajky nakrájame na polovicu a dáme na okorenenú cuketu.
Posypeme trochu strúhankou ktorá nám absorbuje šťavu, ktorú nám pustí paradajka aj cuketa.
Nakoniec posypeme strúhaným Parmigiano Reggiano alebo Grana Padano. Alebo nejakým tvrdým syrom ktorý máte po ruke.
.
Potom urobýme ďalšiu vrstvu cuketa, korenie, paradajka syr.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180-200 stupňov, kým nezozlatne na vrchu. Kontrolujeme aby cukyna moc nevyschla.
Fantastické ľahké hlavné jedlo na letné dni.
Môžeme podávať s kúskom syra a trochu chleba a máme ľahký obed.
Zdroj: coolinarika com