Vynikajúca chuťovka len tak, alebo k vínku s priateľmi. Nemusíte kupovať chipsi alebo paličky.
Potrebujeme:
1/2 šálky maslo
3 hlavy cesnak
2 lyžice olivový olej
1 ks chlieb
2 lyžice nasekaný petržlen
1 šálka strúhaný tvrdý syr
štipka soľ
Postup:
- Pripravíme si všetky suroviny. Hlávky cesnaku očistíme a z vrchnej strany kúsok odrežeme tak, aby sme videli jednotlivé strúčiky.
- Takto pripravený cesnak uložíme do formy na pečenie, ktorú sme vystlali alobalom a potreli olivovým olejom. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov cca 50 minút. Cesnak zmäkne a získa úplne inú chuť ako keď ho jeme surový.
- Keď je cesnak upečený, strúčiky vyberieme a nasekáme na drobno. V miske ho zmiešame s nastrúhaným syrom, maslom a nasekanou petržlenovou vňaťou. Pridáme štipku soli a premiešame.
- Chlebíček nakrájame na plátky a každý plátok potrieme pripravenou nátierkou z cesnaku. Plátky poukladáme na olejom vymastený plech a pečieme pri teplote 240 stupňov cca 3-4 minúty (funkcia grilu).
Zdroj: Vk