Zapekaná zelenina po provensálsky

bak

Začína sezóna zeleniny, tak vám prinášame fantastický recept na zapekanú zeleninu so syrom, cesnakom a bylinkami podľa vlastnej chuti. Výborná delikatesa.

Potrebujeme:

1 ks cuketa
1 ks baklažán
4 ks paradajky
100 g tvrdého syra
6 strúčika cesnaku
2 štipky čerstvej bazalky
1 dcl olivového oleja
štipka soli
štipkamletého čierneho korenia

Postup:

  1. Cuketu, paradajky a baklažán umyjeme a nakrájame na plátky. Ak je zelenina mladá, môžeme šupky ponechať, keď je už zrelší, šupky olúpeme. Plátky zeleniny pravidelne naskladajú do pekáča. Posolíme a okoreníme podľa chuti.
  2. Syr nakrájame na plátky. Kúsok syra necháme na strúhanie na záver. Striedavo ukladáme medzi plátky cukety, paradajok a baklažánu. 4 strúčiky cesnaku tiež nakrájame na tenké plátky a ukladáme medzi zeleninu a syr. Pokvapkáme olejom.
  3. Pripravíme si zálievku. Olivový olej zmiešame so zvyšným cesnakom, soľou, korením a nadrobno nakrájanou bazalkou.
  4. Dáme piecť do rúry, dokiaľ nie je zelenina upečená do zlatista. Posypeme zvyšným nastrúhaným syrom a dáme zapiecť ešte na 3 minúty.
  5. Môžeme posypať čerstvými bylinkami. Dobrú chuť!

Zdroj: vk.com

You Might Also Like