Zdravý šalát z červenej repy!

crepa

Šalát z pečenej červenej repy je skvelou variantou pre ľahké obedy večere, ale aj predjedlá. Ak ste ešte žiadny taký šalát nejedli, odporúčame ochutnať.

Potrebujeme:

4 upečené stredne veľké červené repy
1 a ½ lyžice bieleho vínneho octu
1 lyžička cukru
2 lyžice panenského olivového oleja
soľ a čerstvo namleté korenie podľa chuti
1-2 strúčiky cesnaku
½ hrnček hustého jogurtu gréckeho typu
2 lyžice nasekaného kôpru

Postup:

1.Červenú repu umyte, osušte a dajte na plech vyložený papierom na pečenie, potrite ju olivovým olejom a prikryte alobalom.
2.Pečte na 205 ° C po dobu minimálne 45 minút.
3.Menšie repa je hotová rýchlejšie, kontrolujte a otáčajte repu aj v priebehu pečenia. Väčšia repa sa môže piecť až 2 hodiny.
3.Upečenú repu ošúpte, naporciujte na mesiačiky alebo plátky.
4.V mise si zmiešajte ingrediencie na zálievku, tj. Vínny ocot, cukor, olivový olej, soľ a korenie.
5.Zálievku zmiešajte s teplou repou a nechajte chladiť v chladničke, aby sa to dobre rozležalo (cca 2 hodiny).
6.Medzitým si pripravte jogurtový dresing. Zmiešajte prelisovaný cesnak, s jogurtom, soľou, korením a nasekaným kôprom.
7.Po vychladení môžete servírovať.
8.Ideálne je jogurtový dresing navŕšiť na repu a posypať kôprom. Dobrú chuť.

Zdroj: loveandoil.com

You Might Also Like