Ak ste ešte nepočuli o zelerových hranolkách, je najvyšší čas ich vyskúšať. Zdravá verzia hranoliek je plná vitamínov a môžete si ich vychutnať bez výčitiek.
Potrebujeme:
Na 2 porcie
Na zelerové hranolky:
1 zeler
soľ
čerstvo mleté korenie
Plátky mletých mandlí
kari
sušený cesnak
olej z lieskových orechov (môže to byť aj iný olej, napr. olivový)
Na jogurtový dip:
kyslá smotana
biely jogurt
citrón
Postup:
Celková doba prípravy: 45 min
Ošúpte zeler, nakrájajte na centimetrové plátky a potom na centimetrové hranolky.
Dajte do misy.
Pridajte 4 lyžice oleja, soľ, 1-2 čajové lyžičky sušeného cesnaku, 1-2 čajové lyžičky kari a všetko premiešajte. Pridajte plátky mandlí.
Plech vyložte papierom na pečenie a poukladajte naň hranolky.
Pečte pri teplote 200 stupňov asi 25-30 minút.
Medzitým pripravte dip. V miske zmiešajte kyslú smotanu, biely jogurt a osoľte. Pokvapkajte trochou citrónovej šťavy (asi 2 lyžičky, podľa chuti). Pridajte trochu korenia.
Hranolky namáčajte do dipu. Dobrú chuť.