Ako prílohu nemusíte podávať len ryžu alebo varené a pečené zemiaky. Vyskúšajte si pripraviť tieto zemiakové krokety. Spolu so syrom a šunkou sú vynikajúce.
Budeme potrebovať:
1 kg – zemiaky
1 ks – vajíčko
1 lyžička – soľ
100 g – tvrdý syr
100 g – šunka
2 lyžice – mlieko
20 g – maslo
cibuľka
Na obalenie:
vajíčko
trochu mlieka
strúhanka
Postup:
1.
Šunku, syr a cibuľku nakrájame nadrobno.
2.
Zemiaky uvaríme v osolenej vode a potom ich pretlačíme alebo popučíme, pridáme maslo, soľ, 2 lyžice mlieka a premiešame.
3.
Keď sa zemiaky trochu ochladia, pridáme vajíčko, šunku, syr a cibuľku. Premiešame a z hmoty tvarujeme guľky, ktoré obalíme vo vajíčku, ktoré sme rozšľahali vidličkou a pridali trochu mlieka a následne obalíme v strúhanke. Môžete obaliť aj viac krát vo vajíčku a strúhanke.
4.
Vyprážame v oleji do zlatista. Pre zdravšiu, menej mastnú alternatívu zvoľte pečenie v rúre na sucho.
Zdroj: Coolinarika