Zemiakové soufflé s parmezánom a čedarom

su

 Vyskúšajte toto zapečené zemiakové soufflé, ktoré je obohatené o roztekajúci sa parmezán a čedar a je prevoňané pažítkou.Môžete podávať aj ako ľahkú večeru. No určite treba vyskúšať!

Potrebujeme na 4 porcie:

30 g masla + trocha na vymazanie
3 lyžice strúhanky
1 veľký zemiak (300 g) uvarený v šupke
85 g čedaru
30 g parmezánu
2 lyžice pažítky
korenie
90 ml mlieka
mletá paprika na posypanie

Postup:

Celkový čas prípravy: 30 min

1. Predhrejeme si rúru na 220 ° C a vložíme do nej plech, aby sa nám zahrial. 4  misky na suflé si vymastíme maslom a vysypeme strúhankou.
2. Ošúpeme si uvarený zemiak a dáme ho do strednej misy. Pomocou šťouchadla ho roztlačíme.

Syry si nastrúhame. Žĺtky si oddelíme od bielkov. K zemiakom si pridáme syr, pažítku, korenie a žĺtok, premiešame.

3. V malom hrnci si zohrejeme mlieko s maslom. Až sa maslo rozpustí, prilejeme zmes k zemiakom. Premiešame.
4. Vaječné bielky si vyšľaháme. Opatrne ich primiešame k zemiakovej zmesi. Zmes rozdelíme do pripravených zapekacích misiek a navrch posypeme paprikou. Pečieme 15-17 minút dozlatista.

zdroj: Home cooking adventure

You Might Also Like