Vyskúšajte toto zapečené zemiakové soufflé, ktoré je obohatené o roztekajúci sa parmezán a čedar a je prevoňané pažítkou.Môžete podávať aj ako ľahkú večeru. No určite treba vyskúšať!
Potrebujeme na 4 porcie:
30 g masla + trocha na vymazanie
3 lyžice strúhanky
1 veľký zemiak (300 g) uvarený v šupke
85 g čedaru
30 g parmezánu
2 lyžice pažítky
korenie
90 ml mlieka
mletá paprika na posypanie
Postup:
Celkový čas prípravy: 30 min
1. Predhrejeme si rúru na 220 ° C a vložíme do nej plech, aby sa nám zahrial. 4 misky na suflé si vymastíme maslom a vysypeme strúhankou.
2. Ošúpeme si uvarený zemiak a dáme ho do strednej misy. Pomocou šťouchadla ho roztlačíme.
Syry si nastrúhame. Žĺtky si oddelíme od bielkov. K zemiakom si pridáme syr, pažítku, korenie a žĺtok, premiešame.
3. V malom hrnci si zohrejeme mlieko s maslom. Až sa maslo rozpustí, prilejeme zmes k zemiakom. Premiešame.
4. Vaječné bielky si vyšľaháme. Opatrne ich primiešame k zemiakovej zmesi. Zmes rozdelíme do pripravených zapekacích misiek a navrch posypeme paprikou. Pečieme 15-17 minút dozlatista.
zdroj: Home cooking adventure