Celý postup je vážne jednoduchý a zvládne ho každý. Zemiakové tyčinky sa hodia pre akúkoľvek príležitosť. Chutia dobré teplé aj studené.
Potrebujeme:
6 zemiakov
120 g slaniny
200 g tvrdého syra
1 polievková lyžica kyslej smotany
rastlinný olej, petržlen, čierne korenie, soľ podľa chuti
Na trojobal:
2 vajcia
múka
strúhanka
Na omáčku:
200 g kyslej smotany
2-3 strúčiky cesnaku
Postup:
- Zemiaky ošúpte a uvarte. Potom roztlačte. Slaninu nakrájame na kocky. Jemne nasekajte petržlenovú vňať. Kyslú smotanu zmiešajte s korením, bylinkami a zemiakmi.
- Teraz nakrájajte syr na prúžky s dĺžkou 5-6 centimetrov. Z zemiakov vytvarujte placku a vtlačte do nej prúžok syra. Zabaľte do rolky a tú obaľte v múke.
- Potom rolku dajte do rozšľahaného vajíčka a obaľte v strúhanke. Teraz rolky usmažte v rozpálenom oleji.
- Nakoniec si pripravte omáčku. Zmiešajte smotanu a pretlačený cesnak. Dobrú chuť! Zdroj: sovet-ok.ru