Zemiakového ježka možno podávať ako prílohu k jedlu alebo ako samotné hlavné jedlo. Naplniť si ho môžete ľubovoľnými surovinami.
Budeme potrebovať:
1 kg – veľké zemiaky
150 g – syr
10 plátkov slaniny
1 ks – stredne veľká cibuľa
2 – vetvičky rozmarínu
soľ
korenie
olej
Postup:
1.
Zemiaky si očistíme a uvaríme v celku do polomäkka v osolenej vode. Necháme vychladnúť.
2.
Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vyložíme papierom alebo vymažeme olejom (maslom). Zemiaky si nakrájame tak, aby sme z nich dostali ježka a do každej medzery si vložíme striedavo plátok slaniny, cibule a syra.
3.
Rozmarín si podrvíme a pridáme k nemu soľ, korenie podľa chuti a olej. Zmiešame a polejeme touto zmesou (alebo potrieme) zemiaky a dáme ich piecť do vopred vyhriatej rúry na 190 stupňov po dobu cca 40 minút – záleží na veľkosti zemiakov.
Dobrú chuť!
Zdroj: nosalty.hu