Jednoduché a hlavne rýchlo pripravené hlavné jedlo alebo príloha.Zemiaky môžete plniť aj inými plnkami záleží na fantázii.
Potrebujeme:
Budeme potrebovať:
väčšie zemiaky
huby (šampiňóny)
cibuľa
olej
smotana na varenie
soľ
korenie
tvrdý syr
zemiakový škrob (nemusí byť)
Postup:
- Väčšie zemiaky umyjeme a prekrojíme na polovicu. Vnútro vydlabeme a odložíme bokom.
- Pripravíme si veľký hrniec, do ktorého nalejeme vodu, privedieme do varu. Vložíme zemiaky a chvíľu povaríme.
- Uvarené zemiaky vyberieme a uložíme ich na papierom vyložený plech na pečenie.
- Na panvici rozpálime olej, pridáme huby, rozmixované vnútro zemiakov, zemiakový škrob (nemusí byť) a podusíme do mäkka. Pridáme cibuľu a na záver pridáme smotanu a chvíľu povaríme.
- Pripravenú hubovú plnku navrstvíme dovnútra zemiakov. Zemiaky vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov do zlata. Tesne pred koncom vrch posypeme strúhaným syrom.
Zdroj: Vk