Pochúťka ktorá je vynikajúca ako hlavné jedlo, aj ako dobrá večera.
Potrebujeme:
1 kg zemiaky
1 ks cibuľa
150 g slanina
300 ml smotana
80 g parmezán
1 ks vajce
soľ
korenie
pokrájaný petržlen
maslo
postup:
- Zemiaky si vedia a dáme ich variť do polomäkka. Uvarené olúpeme a pokrájame na plátky.
- Smotanu si zmiešame s vajíčkom, syrom. Dochutíme soľou a korením. Slaninu si nakrájame na malé kocky a cibuľu tiež. Asi 2 lyžice slaniny si odložíme bokom, aby sme mohli posypať zemiaky pred koncom.
- Na panvici si speníme maslo, pridáme cibuľu a slaninu a osmažíme.
- Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú si vymažeme maslom a ukladáme zemiaky. Zemiaky zalejeme pripravenou smotanovou zálievkou, pridáme opraženú slaninu s cibuľou a dáme zapiecť na 200 stupňov prvých 15 minút. Potom teplotu znížime a pečieme, kým nesú zemiaky upečené. Pred koncom posypeme vrch odloženú slaninou a trochou syra a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
zdroj: coolinarika com