Bezmäsité jedlo ktoré je vhodné aj pre vegetariánov. Tieto placky sú chutné a môžu mať rôzne náplne, podľa vašej chladničky.
Potrebujeme:
500 g hladká múka
300 ml voda
400 g varené zemiaky
1 ks cibuľa
1 ČL soľ
rastlinný olej
petržlenová vňať
Postup:
- Múku preosejeme do misky, pridáme vodu, soľ a vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na steny misky. Necháme zakryté bavlnenou utierkou odpočívať cca 15 minút.
- Kým cesto odpočíva, uvarené zemiaky nakrájame na mini kocky, pridáme nasekanú petržlenovú vňaťku a nakrájanú cibuľu. Osolíme a premiešame.
- Cesto rozdelíme na menšie guličky, ktoré na pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme na tenký plát. Do stredu navrstvíme plnku a kraje cesta preložíme do stredu.
- Vytvoríme placku, ktorú na rozpálenej panvici s trochou oleja vyprážame z oboch strán dozlatista.
- Podávame s kyslou smotanou alebo s pohárom mlieka.
Zdroj: takprosto cc